KRIGEN

Af Ana María Shua

Krigen er en samling kortprosatekster om krigen som et begreb. Bogen beskriver forskellige aspekter af krig, både fra nyere tid, fra antikken og fra myter og sagn. Den præsenteres som et manuskript, der er fundet i en af de mange bøger, der blev overgivet til soldaterne som adspredelse under Første Verdenskrig. Teksterne,130 i alt, er grupperet i fire afdelinger: Kunsten af føre krig, Krigere, Våben og Strategier. Teksterne afspejer en omfattende viden og har mange tankevækkende refleksioner. Det er en både grum og meget vedkommende bog om os mennesker og alle de konflikter vi er i stand til at forårsage. Den viser vores verden og dens indbyggere som et absurd fænomen.
Vi drømmer om fred, men ikke desto mindre synes vi at være skabt til krig, hvilket teksterne i denne bog bekræfter.

Oversat fra spansk af Viveca Tallgren
Oversættelsen er støttet af det argentinske Programa Sur.


Ana María Shua

Ana María Shua blev født 1951 i Buenos Aires og debuterede allerede som 16-årig med digtsamlingen "El sol y yo" (Solen og jeg). Hun er en utroligt produktiv forfatter og har skrevet både romaner, noveller, essays, digte og børnebøger, men hendes speciale er kortprosaen, og i Argentina går hun for at være kortprosaens dronning. Hun har fået flere litterære priser og anses for at være en af Argentinas mest anerkendte nulevende forfattere.
I "El libro de recuerdos" (Bogen med minder) skriver hun om sin jødiske baggrund og om de mange jødiske immigrantfamilier, der i tidens løb er kommet til Argentina.