Postkort fra de døde

Af Franco Arminio

Postkort fra de døde er småt i format, men skrevet i et ironisk og skarpt sprog. Postkortene serveres som små poetiske fluer, der kan læses på mange niveauer. Livet ses bagfra, fra afslutningen, og reduceres til få ting: et lys på kommoden, de første roser, en fødselsdagskage, syvkabalen, en grøn striktrøje. 128 fortællinger om de mange måder at dø på. De korte postkort sendes af sted til os levende fra et ukendt sted.
Postkort fra de døde udkom i Italien i 2010 og er også udkommet på russisk. Nu udkommer den på dansk i Cecilia Banfis oversættelse. Cecilia Banfi har også lavet for- og bagsideillustrationen, og hun har også bidraget med en introduktion om F. Arminio i bogen.

To citater fra bogen: "Da jeg var omkring de halvtreds, fik jeg et ansigt som én, der kunne dø hvert øjeblik det skulle være. Jeg døde som seksoghalvfems årig efter en lang dødskamp."
"Der skal ikke mere end en lille distraktion til. Jeg faldt ned fra trappen, fordi jeg tænkte på, hvilken tandpasta jeg skulle købe."

ANMELDELSER:

Uddrag fra DBC's lektørudtalelse:
"Styrken ligger i den forskellighed Franco Arminio behandler sit tema med vidt forskellige temperamenter, oplevelser og eksistenser omkring det at dø, hvis personen selv kunne fortælle om det."

K’s Bognoter: http://bognoter.dk/…/…/franco-arminio-postkort-fra-de-doede/

Weekendavisen af Morten Beiter, 23.3.2018:
“At opdage Franco Arminios litteratur er som at finde en flot sten i strandkanten. Men modsat de fleste strandsten, som bliver matte og kedelige, inden man når hjem, fordi sådan er deres forræderiske natur nu engang, så beholder Arminios scrittura sin dybe følsomme glød.”

Il Ponte, broen mellem Danmark og Italien:
https://ilponte.dk/2018/06/23/postkort-fra-de-dode-af-cecilia-banfi/

Modspor: http://modspor.dk/postkortes-bagside/

Pris 199,95 kr


Franco Arminio

Franco Arminio (f. 1960) kommer fra byen Bisaccia i Syditalien. Han er forfatter til adskillige værker, som har gjort ham til en respekteret stemme på den litterære scene i Italien. I 2009 vandt han Napolirprisen for sine studier af isolerede landsbyer og deres marginaliserede beboere.