Den guddommelige komedie for alle

Af Martin Herbst

Med Martin Herbsts bog «Den guddommelige komedie for alle» foreligger der for første gang på dansk et overblik over hele Dantes mesterværk og dets centrale temaer.
«Den guddommelige komedie» er verdens mest kommenterede litterære værk. Dens fascinationskraft skyldes, at den er et enestående spejl på den menneskelige tilværelse i al dens grumhed, gru, fortvivlelse, mulighed, herlighed og skønhed. På Dantes rejse i Helvedet, Purgatoriet og Paradiset bliver han konfronteret med snart sagt enhver tænkelig eksistentiel udfordring, og han finder vej. Heri ligger værkets relevans for den nutidige læser, der også skal navigere på et hav af strømninger og visuelle bombardementer.
Men komedien er ikke blot et spejl. Den er tillige et leksikon af viden og indsigt og er dermed en nøgle til at forstå den tænkning, der skabte europæisk kultur, fødte renæssancen og stadig påvirker os i dag. Hvis det er rigtigt, at vi ikke kan forstå os selv, hvis vi ikke forstår vores historie, er «Komedien» uomgængelig.
308 sider. Pris 300 kr

I DBC's lektørudtalelse står der bla.: «En grundig indføring i Dantes guddommelige komedie. [...] Herbst er en glimrende historiefortæller, og den interesserede får en gedigen indføring i Dante.»

Læs Steen Johansens anmeldelse hos saxo.com.

I Kristeligt Dagblad (9.6.2022) skrev Kristian Østergaaard bl.a.:
Martin Herbst

Forfatter

Martin Herbst (f. 1960) er forfatter, teolog, foredragsholder og rejseleder.
www.martinherbst.dk