En anden verden

Af Jørgen Stormgaard

Som ganske ung bliver Sophie gift med Jonas, der ejer godset Forhaabningsholm på Fyn. Året er 1899, og den unge pige er helt uvidende om, hvad hun går ind til. Når hun strejfer om i skoven, får hun kendskab til fænomener, som hun ikke var klar over eksisterede, og hun stifter bekendtskab med kunstens verden, der tidligere var lukket land for hende. Den uskyldige pige bliver med tiden i stand til at foretage en række utraditionelle valg og ender med at blive godsejerfrue på sin egen måde.
I 1925 slår hendes søn, Gabriel, sig ned i Buenos Aires. Han er arving til Forhaabningsholm, men samtidig grebet af udlængsel. I den pulserende storby støder han på fænomener, han aldrig har hørt om tidligere: Han bliver konfronteret med livets skyggeside og oplever det lidenskabelige tangomiljø, der ikke ligner noget i hans hjemland. Han må konstatere, at verden er langt større end den flig, han fik udsigt til på Forhaabningsholm.
Gabriel gifter sig med en argentiner, og da han vender hjem, kan det mærkes, at han har været udenlands. Traditioner forskydes, nye væremåder vinder indpas. Gabriel og hans kone vil ikke kun være godsejere og har begge travle liv uden for godset. Deres børn, der ikke kender til den tilværelse, forældrene har haft i Argentina - hemmeligheder og en helt anderledes kultur - må finde deres egen vej i den moderne verden. I 1990 har Forhaabningsholm overlevet tidens tand, men intet ligner det liv, Sophie gik ind til næsten et århundrede tidligere.

Uddrag fra DBC's lektørudtalelse:
«En tæt fortalt slægtsroman, der skildrer mennesker som roligt og reflekterende accepterer og anerkender den drejning, deres liv tager. Opdagelser der bringer dem glæde og udfordring i kunstens verden. Fin læseoplevelse, hvor både tidsbillede og miljø omkring det fynske gods og i det fremmedartede argentinske tangomiljø gives lige meget troværdig vægt."


Jørgen Stormgaard

Jørgen Stormgaard (f. 1958) er cand.mag. i fransk og engelsk. Han har undervist på Københavns Universitet og forskellige gymnasier. Siden 1996 har han fungeret som foredragsholder. Han har udgivet fire bøger om Karen Blixen. "Fortællersken" er hans debut som romanforfatter.