Gennem en hinde af is

Af Maria Lundborg

Gennem en hinde af is handler om en voksen søn, der har slået hånden af sin mor. Romanens hovedperson Anne forsøger at finde sin voksne søn Thomas. Hendes søgen bringer hende til Indien, men den bringer hende også tilbage i tiden til de valg, hun traf, da hun fik Thomas. Skyld, skam, sorg og afmagt er naturligt noget af det, som tabet fører med sig for Anne. Følelserne og konflikterne fletter sig ind i arbejdet med en film, hun ikke kan få til at fungere, og i forholdet til familie, kærester og venner. Romanen handler om en moderne kvindes dilemma mellem ambitioner og livsdrifter på den ene side, familieliv og børn på den anden. 300 sider. Pris: 224,95 kr.

Citat fra romanen:

«Der ligger en lille seddel inde i hånden. Anne tager imod den. Pigen holder stadig hånden frem, og hun forstår, finder mønterne og giver hende dem. Pigen går lidt hen ad fortovet. Anne folder papiret ud. Det er hans skrift. “Du må tage hjem igen. Thomas.” Hun bliver forskrækket over den lyd der undslipper hendes mund. Dyb og mørk.»

Forsidebillede: Cecilia Banfi

ANMELDELSER:

Uddrag fra DBC's lektørudtalelse:
Bogen fungerer på to planer. Den overordnede fortælling og diskussion om kvinders valg og fravalg, og konsekvenserne af begge. Annes historie med sit konsekvente fokus på karrieren. Begge spor holdes behændigt i spil, så læseren inddrages og har mulighed for at drage sine egne konklusioner.

Anmeldelse i Bogtanken: http://www.bogtanken.dk/anmeldelser/gennem-en-hinde-af-is/

Lars Poulsen skrev bl.a. i B for Bog, som desværre ikke eksisterer mere:
«En rigtig flot debut af en forfatter jeg håber vi får lov at læse mere af, udgivet på et af de mange små forlag der udgiver med hjertet og ikke med bundlinjen på Excel-arket. Anne forsøger at finde sin voksne søn, Thomas. Han har slået hånden af hende. Hendes søgen bringer hende til Indien...»

Pris 225 kr


Maria Lundborg

Maria Lundborg er cand.mag. i litteratur- og filmvidenskab og underviser på Sorø Akademi.

Gennem en hinde af is er Maria Lundborgs debut som forfatter.

www.marialundborg.dk