Dali versus Picasso

Af Fernando Arrabal

Skuespil af Fernando Arrabal.
To af det 20. århundredes måske største kunstmalere, Pablo Picasso og Salvador Dali, havde et anspændt forhold til hinanden. Den spanske dramatiker Fernando Arrabal, som kendte de to kunstnere personligt, lader dem mødes i 1937 i Paris kort før den store verdensudstilling, hvor Picassos berømte maleri Guernica repræsenterede Spanien. Stykket er en fiktiv dialog mellem Dali og Picasso baseret på virkelige hændelser og krydret med den for Arrabal så karakteristiske sorte humor. Stykket blev opført i februar 2014 på Teatro Español i Madrid. Oversat af Viveca Tallgren. 79 sider.

ANMELDELSER:
Uddrag fra lektørudtalelse, DBC:
Stykket har en for Arrabal karakteristisk sort humor. Det er både intelligent og skarp, og Dalis og Picassos gensidige fornærmelser er underholdende. Stykkets groteske udgang er i sig selv et surrealistisk tableau med et kastrationstema mellem de to egoer og excentrikere. Vildt og godt og bestemt egnet som læst tekst.

Anmeldelse i K’s Bognoter:
Absurd og helt sjovt teaterstykke af den spanske dramatiker Fernando Arrabal, som lader særdeles menneskelige udgaver af Dali og Picasso mødes i en fiktiv dialog – med to af deres malerier, deres indbyrdes konkurrence og den spanske borgerkrig som omdrejningspunkter. Fernando Arrabal (f. 1932) er angiveligt en af Spaniens internationalt mest opførte dramatikere.
Læs hele anmeldelsen her:
http://bognoter.dk/2017/06/08/fernando-arrabal-dali-versus-picasso/

Pris 119,95 kr


Fernando Arrabal

Fernando Arrabal (f. 1932) er en af de sidste levende af det absurde teaters forfattere, som blandt andre indbefattede Eugene Ionesco, Samuel Beckett og Harold Pinter. I 50’erne blev Arrabal berømt for stykker som "Frokost i det fri", "Fando og Lis" og "Automobilkirkegården". Senere har bl.a. "Og de gav blomsterne håndjern på" og "Kejseren og arkitekten af Assyrien" været opført på verdens teatre. I mange år var Fernando Arrabal en persona non grata i Spanien, men i de seneste år har han fået et comeback i sit hjemland. Monologen "Et kærlighedsbrev" og hans sidste stykke "Pingüinas" har spillet for fulde huse på Teatro Español i Madrid. Ud over sin omfattende teaterproduktion har han også skrevet en lang række glimrende romaner heriblandt "Baal Babylon", "La vierge rouge" (Den røde jomfru), den prisbelønnede "La torre herida por el rayo" (Tårnet der blev såret af lynet) og "La hija de King Kong" (King Kongs datter).
Mere om Arrabal på www.vivecatallgren.dk