Krabbens ansigt

Af Anne-Marie Berglund

Noveller af Anne-Marie Berglund
Anne-Marie Berglund er en særegen stemme i moderne svensk litteratur. Et dominerende tema i hendes novelleantologi ”Krabbens ansigt” er den erotiske drift, der bringer fortællerjegerne i forskellige absurde og undertiden ydmygende situationer på deres strejftog. Deres skarpe iagttagelser af det omgivende samfund beskrives med både humor og ironi. Man er aldrig uberørt af Berglunds fortællestemme. Krabbens ansigt er en antologi af udvalgte noveller fra "Dam med dåligt rykte på sin vanliga runda" (1991), "Raserier" (1994), "Episoderna" (1997) og "Dagen då jeg tog ledigt från romanen" samt to noveller, som ikke indgår i nogen samling. Oversat af Viveca Tallgren. 133 sider

Boghandlerpris 149,95 kr inkl. moms

ANMELDELSER:

Uddrag fra lektørudtalelse, DBC:
Finurlige og skæve noveller af høj litterær kvalitet, som danner et stemningsbillede af en flygtig situation eller tanke. Der er ikke noget egentlig handlingsforløb eller pointer. Anbefales ikke til læsere af erotiske romaner trods de erotiske undertoner.

Bogrummet: http://bogrummetwp.dk/boganmeldelser/krabbens-ansigt-af-anne-marie-berglund/


Anne-Marie Berglund

Anne-Marie Berglund (1952 - 2020)
Lige siden sin debut med digtsamlingen Luftberusningen i 1977 har Anne-Marie Berglunds forfatterskab vakt opsigt i Sverige. Hun er blevet kaldt en ny Edith Södergran for sit kraftfulde poetiske sprog. A-M. Berglund har udgivet 12 bøger og har fået flere litterære priser i Sverige. I 1995 fik hun det Svenske Akademis pris for novellesamlingen "Raserier". Hun har også dyrket journalistik og skrevet radioteater, men hendes foretrukne genrer er poesi og novelle. Hendes digtsamling "Mellem ekstase og fangenskab" er oversat til dansk af Nina Malinowski, Prometeus, 1980.