Blind Trappe

Af Sten Jacobsen

Noveller af Sten Jacobsen
Blind trappe er en samling noveller, som kredser om menneskets hang til drømmeri og fantasteri. Personerne i de tolv noveller udsættes for foruroligende sider af virkeligheden, der sætter deres sædvanlige forestillinger på prøve. Nogle af novellerne præges af en sørgmodig undertone, mens andre med deres gådefuldhed fører læseren ud til kanten af vores virkelighedsopfattelse. Novellerne, der er skrevet i forlængelse af den absurde og groteske tradition, kan læses hver for sig, men udgør samtidig en sammenhængende mosaik.
One of the stories can be read in English on this link.

Pris kr. 179,95

ANMELDELSER:

Uddrag fra DBC’s lektørudtalelse:
Med små greb ændrer Sten Jacobsen virkeligheden og nogle tilsyneladende normale situationer til noget uvirkeligt, som fx når han lader objekter som dukker og gyngeheste få menneskelige egenskaber. Et greb, der giver novellerne en lidt uhyggelig og til tider melankolsk undertone.

B for Bog:
”Jeg troede jeg skulle læse “Blind trappe” en dag hvor jeg ikke havde andet at lave. Det skulle jeg ikke. Jeg kunne ikke læse mere end en enkelt eller to noveller om dagen. Der var så meget indhold, at de mættede helt utroligt. “Blind trappe” er stor litteratur og stor kunst, og det er en af de bøger der bekræfter mig i at små forlag der udgiver med hjertet, har meget stor berettigelse.” B for Bog anmeldelse

En af novellerne i bogen er udgivet på spansk og dansk i tidsskriftet Aurora Boreal:
http://www.auroraboreal.net/literatura/puro-cuento/2366-antes-nunca-habia-pensado-en-pajaros

Om Blind trappe: “Väldigt suggererande var speciellt docknovellen”. Anne-Marie Berglund, svensk forfatter.
Vi har fået lov til at være med på sidelinjen ved tilblivelsen af Sten Jacobsens glimrende novellesamling. Den kan varmt anbefales. forfatterskole.dk (facebook) 16. august 2016


Sten Jacobsen

Sten Jacobsen er cand.mag. i samfundsfag og historie og har udgivet fire mikro- og mentalitetshistoriske bøger, baseret på lokal- og slægtshistorisk materiale. Han debuterede litterært i 1999 i Danmarks Radio med novellen "Skrænten"ner. Novellesamlingen Blind trappe er hans skønlitterære debutbog. (www.stenjacobsen.dk)