Gamiderne

Af Pelle Ilja Goldin

Roman af Pelle Ilja Goldin.
“Gamiderne” er en forrygende og mystisk spændingsroman, der ikke er en krimi, men en svært definerlig blanding af en science fiktion roman og en fremtids-dystopi. Ilja er blevet dømt for en ukendt forbrydelse og sendes til et fjerntliggende fængsel. Herefter tager begivenhederne fart og man følger Iljas foruroligende møde med noget fremmed og uforståeligt, som truer den menneskelige eksistens, og som gør Ilja ensom blandt mennesker.
312 sider, 199,95kr

ANMELDELSER:
Uddrag fra lektørudtalelse, DBC:

Pelle Goldin har skabt en spændende og medrivende fortælling, med den helt rigtige dystopiske stemning, hvor man som læser møder et samfund man kender, men som samtidig er meget langt væk fra det man kender. […] Efter 183 sider tager romanen en voldsom drejning, hvor Goldin fint inddrager hele samfundet og de store omvæltninger, der er på vej. Det er en meget ambitiøs roman.Bogrummet.dk, 6.8.16:
Det er i den grad en bog der fanger en, især hvis man er til spænding på en utraditionel måde. Jeg indrømmer gerne, at jeg var yderst skeptisk, da jeg gik i gang med bogen, men ikke desto mindre vendte siderne nærmest sig selv, da jeg først var i gang. God bog, velskrevet og anderledes.

litteratursiden.dk:
http://www.litteratursiden.dk/anmeldelser/gamiderne-af-pelle-ilja-goldin


Pelle Goldin

Pelle Goldin (f. 1948) er læreruddannet og cand. scient. soc. i historie og samfundsfag fra Roskilde Universitet. Han har undervist på Københavns VUC. Pelle Goldin har lavet udsendelser for DR, skrevet artikler om forholdet mellem videnskab og religion og undervist på højskole og på Folkeuniversitetet. Hans litterære debut kom i 1983 med to noveller i Dagbladet Information. I 1985 udkom spændingsromanen Ono og Elf på Gyldendal – en roman, der berører tilværelsens store mysterier. Goldins interesse for forholdet mellem religion og videnskab mærkes som en underliggende strøm i hans nye dystopiske spændingsroman Gamiderne.