Langrendsskiløberen

Af Lucas Ruiz

Noveller af Lucas Ruiz.
Lucas Ruiz (f. 1965) er fra Malaga, men har boet 20 år i Danmark. I 2014 debuterede han med novellesamlingen “El esquiador de fondo”, som er udkommet på vores forlag med titlen ”Langrendsskiløberen”. Fortællingerne undersøger kærlighedens skrøbelighed, den enkeltes ensomhed og erindringens porøse, flygtige karakter. Med inspiration fra tidens autofiktive strømning får de tilsyneladende autentiske hændelser en fiktiv drejning, og novellerne fører sin læser gennem en indre rejse, der undersøger, hvad det vil sige at være menneske i en nutidig virkelighed. Oversat af Ditte Gadegaard og Ellen Wiuff.

199,95 kr

ANMELDELSER:

Uddrag af lektørudtalelse fra DBC:
"Begavet novellesamling om det at være spanier i Århus. For læsere af nyere, smal litteratur, der gerne vil udfordres. […] Novellerne tager udgangspunkt i den daglige tilværelse for en familiefar og gymnasielærer. Men under overfladen lurer eksistentielle og identitetsmæssige overvejelser, ofte præget af en grad af melankoli."

https://www.facebook.com/lucas.ruiz.739/posts/10209607295552880


Lucas Ruiz

Lucas Ruiz er fra Malaga, men har boet 20 år i Danmark. Han er cand.phil. i spansk filologi fra Malagas Universitet (1988) og har en master i didaktik i spansk som fremmedsprog fra Antonio Nebrija-universitetet (2001). Han er også uddannet som historiker på Århus Universitet (2007). Lucas Ruiz underviser i spansk og historie på Århus Akademi og er også tilknyttet flere danske universiteter. Som historiker og forfatter har han udgivet bøger og artikler om spansk kultur, identitet og mentalitet samt undervisningsbøger til spansk. I 2014 debuterede han med novellesamlingen El esquiador de fondo, som nu udkommer på dansk med titlen Langrendsskiløberen.