Tango for en

Af Viveca Tallgren

“Tango for en” er en samling beretninger om diverse episoder, som en enlig kvinde kan komme ud for på sine rejser. Rejserne spænder over et stort tidsrum, men holdes sammen af den enligt rejsende kvinde set som en fremmed fugl i landskabet.

Helle Merete Brix læste manuskriptet til de 19 beretninger inden udgivelsen og skrev i sin helhedsvurdering: Man læser af lyst, og der er mange fine detaljer og observationer. Stemningen er let i ordets bedste forstand.

Pris 199,95 kr

ANMELDELSER:

Uddrag fra DBC’s lektørudtalelse:
“Bogen er velskrevet og interessant, der er mange gode observationer af mennesker og steder, og man mærker forfatterens fascination af de fremmede kulturer. De fiktive elementer kan ikke udpeges, og bogen virker som en autentisk samling rejseindtryk. Det gennemgående tema – kvinden, der vælger at rejse alene – fremhæves på bogens bagside, men det virker nu ikke som om det har været behæftet med særlige vanskeligheder.
Bogen er autofiktiv, men skal ikke sammenlignes med den autofiktive litterære bølge (Knausgaard m.fl). Den er mere i stil med den type af journalistiske rejseberetninger, som bl.a. Jørgen Leth har skrevet.”

Aurora Boreal: Nogle af teksterne i kapitlet “Bord til én” er publiceret på spansk i tidsskriftet Aurora Boreal, red. af Guillermo Camacho: http://www.auroraboreal.net/…/2504-cinco-de-los-ocho-textos…

Bognørden: http://bognorden.blogspot.dk/2017/04/tango-for-en.html
Viveca Tallgren

Født og opvokset i Helsingfors. Cand.phil. i spansk. Forfatter og forlægger. Udgivelser: ”El temor al dios Pan” (Zaragoza, 2005) (om receptionen af Fernando Arrabal i Spanien); ”Juan José Sebreli y su crítica de los mitos argentinos” (om den argentinska forfatter J. J. Sebreli og hans kritik af de argentinske mytefigurer), 2013. Har også udgivet lærebøger i spansk og oversat spansk og svensk skønlitteratur. Debuterede skønlitterært i Danmarks Radio med novellen ”Begravelsen”, 1985. I 1992 publicerede den europæiske avis The European novellen ”The Guest” (Gæsten). Jeg har udgivet følgende skønlitterære bøger: “Tango for en”, rejseberetninger, udkom i 2017. "Mor ordner tænder, far er på rejse" (selvbiografisk roman, 2020), "Den usynlige hånd og andre essays" (2021), "Spejlinger" (Noveller, 2022).

(www.vivecatallgren.dk)