Folk fra El Bajo

Af Antonio Dal Masetto

2. udgave med tilføjelse af teksten “Taxi” og en revideret korrektur per 3.7.17

Den argentinske forfatter Antonio Dal Masetto (1938-2015) tilbragte ofte hele nætter på barerne i el Bajo, et område i centrum af Buenos Aires, hvor han hentede inspiration til historierne i denne bog. Beskrivelserne af Buenos Aires’ natlige bargæster er præget af en humoristisk og underfundig vinkling af virkeligheden. Historierne beskriver alt fra ægteskabelige kriser, skænderier mellem nogle af bargæsterne til sære eksistensers beretninger. Meget morsom læsning.

ANMELDELSER:
Uddrag af lektørudtalelse fra DBC:
Med kvarteret el Bajo i Buenos Aires som kulisse følger vi en mands færden på de små restauranter og barer i lokalområdet […] Man kommer ikke rigtig ind under huden på manden, men gennem fortællingerne om de andre, viser manden en lille flig af sig selv og hvorfor han sidder der som den observerende og ikke deltagende part. Bogen er til dels fabulerende i sin fortællestil, og der kommer også enkelte fantastiske elementer ind i fortællingerne, men det er ikke så fremtrædende som hos andre latinamerikanske forfattere.

Anmeldt i K’s Bognoter:
http://bognoter.dk/2017/06/09/antonio-dal-masetto-folk-fra-el-bajo/

Pris 179,95 kr


Antonio Dal Masetto

Antonio Dal Masetto (1938-2015) stammede fra Italien og emigrerede med sin familie til Salto i Argentina i 1948. Som 18-årig flyttede Dal Masetto alene til Buenos Aires. Han debuterede i 1964 med novellesamlingen Lacre, men fik sit egentlige gennembrud som forfatter med romanen Siete de Oro i 1969. Dal Masetto fik stor anerkendelse i Argentina for sit forfatterskab, som omfatter både romaner og novellesamlinger. Han var i en årrække medarbejder på dagbladet Página 12, hvor han blev kendt for sine bagsidetekster, som er samlet i bogform i Crónicas argentinas. Et gennemgående tema i hans værker er immigrationen. To af hans værker er blevet filmatiseret i Argentina, og han modtog flere litterære priser.