"DEN NATBLÅ BARET OG ANDRE SPØJSE HISTORIER" af den estiske forfatter Mehis Heinsaar (f. 1973), der er en af de nye roste forfattere i sit hjemland. Bogen er ved at blive oversat af Birgita Bonde Hansen, der i 2018 modtog Blixen oversætterprisen og i 2019 modtager Letterstedtska Föreningens nordiske oversætterpris. Birgita oversætter både fra finsk og estisk til dansk. Om Mehis Heinsaar: http://www.estlit.ee/elis/?cmd=writer&id=48088.


Romanen"Carnaio" af den italienske forfatter Giulio Cavalli (f.1977), som på dansk vil få titlen "BØLGEN", foregår i en lille fiskerby, hvor der pludselig ligger et lig af en ung sort mand i fiskenettet. Efter ham dukker der stadig flere lig op. Forfatteren har sagt, at bogen handler om, hvordan mennesket håndterer katastrofer, og den er af samme grund højaktuel. Bogen har vundet Segafredo Zanetti-prisen i 2019. Den er ved at blive oversat af Cecilia Banfi, og oversættelsen støttes af STATENS KUNSTFOND. Bogen udkommer i august/september.


GALSKABENS STEN (La piedra de la locura) af Fernando Arrabal (f. 1932). Bogen består af korte poetiske prosastykker med et udpræget surrealistisk billedsprog. For Arrabal har drømmene og det underbevidste altid været en primær inspirationskilde, og han ser sig selv som et medium for disse stærke kræfter og føler, at det i skrivende stund snarere er dem, der har kontrollen over ham end omvendt. I sin udarbejdning af bogen, som er fra 1963, har Arrabal i lighed med mange surrealister hentet inspiration fra alkymiens symbolik. Bogen udkommer i det nye år.