Fortællersken

Af Jørgen Stormgaard

Hans Emilling, en ung nordmand, strejfer om i Paris uden mål og med og bliver en aften fanget af en ældre aristokratisk udseende kvinde, Andrée de Destinelle, der om aftenen fortæller historier på gaden om en kvinde, som vokser op på et gods, men som i en ung alder flygter fra sin familie og dens forventninger.
«Efter at have oplevet Fortællersken på Place Furstenberg var Hans Emilling opflammet af én tanke: at møde hende på tomandshånd. Fra han havde hørt de første ord fra hendes mund, havde han fornemmet, at Andrée de Destinelle kendte til afgrunde i tilværelsen, som han selv færdedes hjemmevant i.»
Hans og Andrée mødes en dag, og nu beder hun Hans om at fortælle om sig selv. Hermed bliver læseren draget ind i både Andrées og Hans Emillings sanselige fortælleunivers.

Fortællersken er en roman, der bærer præg af forfatterens begejstring for Karen Blixens skrivestil. Jørgen Stormgaard har et smukt og let arkaisk sprog, som gør læsningen af de medrivende fortællinger til en nydelse.
Et hovedtema er de mange brudte kærligheds- og venskabsforhold og overraskende sejre, der fører til en afklaring. Handlingen foregår både i Frankrig, Danmark og Norge.

Anmeldelse:
Anmeldelse i Politiken

235 sider
225 kr., E-bog: 95 kr
Bogen kan købes fra BoD's Netshop (købeknap) og fra netboghandlere som saxo.dk og gucca.dk, i Politikens Boghallen og den kan bestilles fra en hvilken som helst anden boghandel.

Se video med Jørgen Stormgaard, som læser op af bogen


Jørgen Stormgaard

Jørgen Stormgaard (f. 1958) er cand.mag. i fransk og engelsk. Han har undervist på Københavns Universitet og forskellige gymnasier. Siden 1996 har han fungeret som foredragsholder. Han har udgivet fire bøger om Karen Blixen. "Fortællersken" er hans debut som romanforfatter.