Krabbens ansigt

Af Anne-Marie Berglund

Noveller af Anne-Marie Berglund
Anne-Marie Berglund er en særegen stemme i moderne svensk litteratur. Et dominerende tema i hendes novelleantologi ”Krabbens ansigt” er den erotiske drift, der bringer fortællerjegerne i forskellige absurde og undertiden ydmygende situationer på deres strejftog. Deres skarpe iagttagelser af det omgivende samfund beskrives med både humor og ironi. Man er aldrig uberørt af Berglunds fortællestemme. Krabbens ansigt er en antologi af udvalgte noveller fra "Dam med dåligt rykte på sin vanliga runda" (1991), "Raserier" (1994), "Episoderna" (1997) og "Dagen då jeg tog ledigt från romanen" samt to noveller, som ikke indgår i nogen samling. Oversat af Viveca Tallgren. 133 sider

Boghandlerpris 149,95 kr inkl. moms

Anmeldelser/udtalelser:

Uddrag fra lektørudtalelse, DBC:
Finurlige og skæve noveller af høj litterær kvalitet, som danner et stemningsbillede af en flygtig situation eller tanke. Der er ikke noget egentlig handlingsforløb eller pointer. Anbefales ikke til læsere af erotiske romaner trods de erotiske undertoner.

Udtalelse fra en læser:
Jeg har læst novellerne og var helt solgt! Overraskende og spændende perspektiver og ikke mindst den humor midt i alt det alvorlige. Mange af stemningerne kan man også næsten mærke. Hun er god til at observere og beskrive, så man får fornemmelsen helt ind i éns egen krop. Således undrer det mig ikke, at bogen har fået så positive reaktioner og medfart.
Christina Laforce, cand.mag i litteraturvidenskab/fransk

Anmeldelse i Bogrummet: http://bogrummetwp.dk/boganmeldelser/krabbens-ansigt-af-anne-marie-berglund/


Anne-Marie Berglund.

Lige siden sin debut med digtsamlingen Luftberusningen i 1977 har Anne-Marie Berglunds forfatterskab vakt opsigt i Sverige. Hun er blevet kaldt en ny Edith Södergran for sit kraftfulde poetiske sprog. A-M. Berglund har udgivet 12 bøger og har fået flere litterære priser i Sverige. I 1995 fik hun det Svenske Akademis pris for novellesamlingen "Raserier". Hun har også dyrket journalistik og skrevet radioteater, men hendes foretrukne genrer er poesi og novelle. Hendes digtsamling "Mellem ekstase og fangenskab" er oversat til dansk af Nina Malinowski, Prometeus, 1980.